Chefs

Agility cake


Olemme kumpikin rakastaneet improvisoivaa ruuanlaittoa niin kauan kuin jaksamme muistaa. Itselläni mielenkiinto heräsi paitsi oman isän gourmet-kokkailun myötä myös viimeistään koulun kotitaloustunneilla. Teininä rakastin koulusta aikaisin kotiin pääsyä, jotta saatoin tehdä koko perheelle etenkin intialaisvaikutteista ruokaa. Sen lisäksi minulla oli pari omaa sekamelskabravuuriani, joita siskoni toisinaan vielä nykyäänkin pyytää minua tekemään.

Kun tapasimme toisemme, minun kokkailuni vähenivät, sillä rakastuin täysin Bishwon tekemään ruokaan. Sen sijaan olen alkanut leipomaan enemmän: persoonallisen kakun tekeminen aika kulloisellekin päivänsankarille ja tusinan kuivakakun pyöräyttäminen joululahjaksi ystäville ja sukulaisille ovat aivan uusimpia aluevaltauksiani. Kotona meillä suurimmaksi osaksi ruuan pöytään huolehtii Bishwo, mutta kun minä kokkaan, kokkaan sitten kunnolla! :)


We both have loved random cooking longer than we can even remember. I myself got inspiration from my Dad, who always cooks creating his very own recipes, and from certain cooking courses at school. As a teenager, I loved getting home from school early so I could cook some Indian food for my whole family. In addition to that, I had a couple of my very own specialties which my sister yet today sometimes asks me to cook.

Since we met each other I am cooking less frequently because I simply fell in love with the food Bishwo cooks. Instead, I have started to bake more. I love baking and decorating a personal cake for the one who's being celebrated, and last Christmas I even baked a dozen dry cakes as a Christmas gift to my friends and relatives. Here at home it is often Bishwo who brings the food to the table, but once I cook, I certainly do it properly! :)


Raspberry pie Straight from the Finnish nature


Bishwo tuo pöytään aimoannoksen aasialaista kulttuuria! Nepalista kotoisin oleva avomieheni rakastaa daalia eli linssejä/papuja sekä riisiä ja yrttien viljelyä yli kaiken. Jos emme ole syöneet riisiä pariin päivään, on noiden valkoisten jyvästen näkemisestäkin "ikuisuus", ja daalia on kokattava kaikkeen palanpainikkeeksi. Bishwo itse kuvailee nepalilaista ruokaa seuraavasti: "Riisi, daal, kasvikset ja pikkelssit ovat peruselementit - lihaa syödään vain harvakseltaan, jos ollenkaan. Jos intialaiseen keittiöön vertaa, nepalilainen ruoka ei ole yleensä ollenkaan tulista. Lisäksi meillä on tietysti omia erikoisuuksiamme, kuten esimerkiksi momot ja daal bhat tarkari." Bishwon ruokia maistellessa eivät yleensä sanat riitäkään kuvailemaan keitosten herkullisuutta.

Kasvuaikaan eli kesäisin ja syksyihin haemme usein syömisiämme suoraan luonnosta, ja itse kerätyistä ainesosista yhdessä tehty ruoka maistuukin kaikista parhaalta. Niinpä erään illan pimeinä tunteina päätimme lyödä hynttyyt yhteen myös blogirintamalla ja perustaa yhteisen ruokablogin, josta toivon mukaan tulee juuri sopiva sekoitus kumpaakin ruokakulttuuria. Näin myös ne, jotka koulussa ja Facebookissa ovat meidän kokkailujemme perään kyselleet, pääsevät helposti käsiksi vinkkeihimme koska tahansa. Nyt vain pitäisi vielä oppia kirjoittamaan reseptejä muistiin!


Bishwo brings a whole lot of Asian culture to our kitchen! Being a Nepalese, he loves daal (lentils/beans), rice and growing his own herbs more than anything. If we haven't eaten rice in a couple of days, it means it has literally been forever since we last even saw those white grains, and any other meal must always be accompanied by daal. Bishwo himself describes Nepalese kitchen like this: 'The basic elements are rice, daal, vegetables and pickle. Meat is eaten less frequently or might be totally out of someone's diet. In comparison with Indian cuisine, our food is rarely hot or super spicy. And we of course have our very own specialties, such as momos and daal bhat tarkari'. Tasting the food Bishwo has cooked, it is incredibly hard to find words to describe the deliciousness.

In summer and autumn time we often pick some ingredients straight from the nature, and cooking together with such ingredients you can be sure the food tastes like heaven. That's why we decided to get together, also when it comes to the blog world, and created this little food blog. It'll hopefully be a perfect mix of both Finnish/European and Nepalese/Asian cultures. Now the biggest challenge is to really learn to write down the recipies!


Mt. Annapurna II Place with childhood memories old and abandoned Source (Lamjung, Nepal)

4 kommenttia :

  1. Tervehdys! Kiva löytää sekakulttuurinen ruokablogi, olen itse naimisissa intialaisen miehen kanssa ja sinne suuntaanhan se ruoanlaittokin on nykyään painottunut...jään kiinnostuneena seurailemaan! :)

    VastaaPoista
  2. Voi, olipas ihanaa saada tällaista kommenttia! Intialainen ynnä muu aasialainen ruoka on kyllä niin herkkua, että voisin tyystin olla sen puolesta itsekin syntyjäni sieltä päin! Mukavaa saada uusi lukija joukkoon - etenkin samantyylisellä taustalla varustettuna! Suurkiitos kiinnostuksestasi. :)

    VastaaPoista
  3. Hei! En tiedä oletko jo aikaisemmin julkaissut momojen ja daal bhat tarkarien ohjeet mutta jos et niin viimeistään nyt niitä kehiin etenkin kasvisversiota kovasti kaipailisin :)

    VastaaPoista
  4. Hei,
    kummankin ohjeet voimme kyllä julkaista tulevaisuudessa - joskin saattaa mennä jonkin aikaa. Momoja tulemme luultavasti tekemään ensi viikonloppuna, joten ehkä parin viikon sisällä uskaltaa odotella siitä ainakin jonkinlaista merkintää. Suurkiitos vinkeistä! :)

    VastaaPoista