2 perunaa 2 rkl rypsiöljyä 1 iso sipuli ½ porkkana n. 75g tai ½ pkt lehtikaalia 2 tomaattia 1,5 tl currya (masalaa eli tiettyä seosta) ½ tl kurkumaa 3 rkl ruokakermaa ½ kasvisliemikuutio ½ dl vettä 3 valkosipulin kynttä (2 cm x 1cm) pala inkivääriä TAI ½-1 tl jauhettua inkivääriä [(valmis-)papuja - ei reseptiä] 3 dl kuskusta | 2 potatoes 2 tbsp canola oil 1 big onion ½ carrot 75g or ½ pkgs kale 2 tomatoes 1,5 tsp curry (masala) ½ tsp turmeric 3 tbsp creme ½ vegetarian stock cube ½ dl water 3 cloves of garlic (2 cm x 1 cm) piece of ginger OR ½-1 tsp ginger powder [beans - no recipe here] 3 dl couscous |
Seuraavaksi lisäsin kaikki mausteet. Käytän yleensä kaikissa ruuissani Briteistä tilaamaani curry masala -mausteseosta, mutta tavallinen curry tai kaupan intialaiset curryseokset käyvät nekin hyvin. Kuivien mausteiden jälkeen lorautin kattilaan ruokakermaa ja lisäsin puolikkaan liemikuution. Kattilassa ei tässä vaiheessa juurikaan ollut nestettä, joten murskasin kuution sen liukenemisen nopeuttamiseksi. Tämän jälkeen lisäsin vielä puolikkaan desilitran vettä.
Kattilassa olevat ainekset saivat koko ajan valmistua, kun leikkasin lehtikaalin pienempiin osiin ja viipaloin valkosipulinkynnet ja inkiväärin niin pieniksi kuin vain mahdollista. Tuoreen inkiväärin sijaan voi yhtä hyvin käyttää jauhettua maustetta. Kun vielä nämäkin pilkotut ainesosat olivat kattilassa, sekoittelin seosta hetken ja jätin sen sitten muutamaksi minuutiksi kannen alle muhimaan miedolla lämmöllä. Lehtikaalin ei tarvitse kuin pehmentyä, eli pienen muhimisen jälkeen kastike onkin valmis. Sen rinnalle voi ostaa kaupasta valmiiksi keitettyjä tai valmistaa itse papuja ja tarjoilla sitten molemmat parissa minuutissa valmistuvan kuskuksen kera.
Next step was adding the spices. I usually use curry masala that I have ordered from Great-Britain, but ordinary curry or the Indian curry seasonings found in markets will do just as well. Having added the spices, I put yet a little cream and added the cube. As there wasn't very much liquid in the kettle, I broke the cube into pieces. After this, I added yet a little water.
The ingredients were slowly getting cooked while I chopped the kale, garlic and ginger. Also ginger powder, instead of fresh ginger, is fine. Once I had added these too, I stirred and mixed everything and left the sauce covered for a couple of minutes. The kale only needs to get softer, so after adding it the sauce is indeed ready in a few minutes. I myself cooked beans in a curry sauce and boiled some couscous, too. The reason why we chose couscous this time was that we wanted the food to get ready in a short time, but rice and potatoes would also do with this sauce.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti